Brandstoffen

 

 Rothy verkoopt groene brandstoffen, dit houdt in dat de door ons verkochte brandstoffen beter zijn voor het milieu, de machine en eigen gezondheid.

Alle aangeboden brandstoffen zijn te koop in onze winkel, wij hebben een kleine voorraad van onderstaande brandstoffen in onze winkel. Wanneer u graag in grotere hoeveelheden besteld of andere formaten verpakkingen wenst kunt u:

 • Dagelijks tussen 08:30 en 18:00 bellen naar: 045-51 182 55, 24
 • 24-uur per dag whatsappen naar: 06 37351702
 • 24-uur per dag mailen met: info@rothy.nl
 • 24-uur per dag een reactie plaatsen op onze  contactpagina

  Aspen 2 en Aspen 4

Aspen 2 en Aspen 4 bevatten vrijwel geen schadelijke stoffen zoals benzeen, aromatische koolwaterstoffen en ole nes; stoffen die ernstige gezondheidspro- blemen kunnen veroorzaken. Aspen alkylaatbenzine houdt ook de bougies en ontbrandingskamer van de machine schoner. Bovendien kan Aspen lang op- geslagen worden zonder dat de kwaliteit achteruit gaat waardoor uw motor makkelijker start, zelfs na een lange periode van stilstand. Ook is Aspen beter voor het milieu, de reductie van bijvoorbeeld lage ozon (smog) is ongeveer 40%

Wat zijn de voordelen van Aspen alkylaatbenzine?

Met Aspen wordt de uitstoot van een benzinemotor 99% schoner.
Dit is beter voor uw gezondheid, uw motor en ons milieu. Daarnaast is Aspen ook eenvoudig in het gebruik. U hoeft niet meer naar de benzinepomp, niet meer zelf te mengen met olie en Aspen is jarenlang houdbaar, waardoor u altijd de beste benzine op voorraad heeft!

Aspen is 99% schoner dan gewone benzine

In vergelijking met auto’s stoten kleine verbrandingsmotoren zoals die van kettingzagen, grasmaaiers en bromfietsen relatief veel onverbrande benzine uit. Dit komt doordat ze vaak eenvoudiger en goedkoper geconstrueerd zijn. Gewone benzine bevat schadelijke stoffen zoals zwavel, benzeen en aromaten. Benzeen is kankerverwekkend. Het is daarom belangrijk blootstelling hieraan zoveel mogelijk te voorkomen. Aspen alkylaatbenzine bevat vrijwel geen van deze schadelijke stoffen omdat het op een speciale wijze geraffineerd is. En wat er niet in gaat, komt er ook niet uit!

Een vergelijking tussen een kettingzaag op gewone benzine en een kettingzaag op Aspen alkylaatbenzine:

Een kettingzaag op gewone benzine stoot evenveel benzeen uit als 57 auto’s.

Benzeen uitstoot

Twee kettingzagen op Aspen alkylaatbenzine stoten slechts evenveel benzeen uit als 1 auto op gewone benzine.

Benzeen uitstoot

Uitleg: Gegevens komen van testen met een moderne motorzaag. Voor de auto geldt 0,1 gram HC/km uitstoot op een snelheid van 50 km/u.

AgeaLube Eco Diesel

 • Voor alle dieselmotoren

Agealube Eco Diesel voldoet aan de hoogste eisen van motorfabrikanten, is geschikt voor alle dieselmotoren en kan zonder meer gebruikt worden in combinatie met gewone diesel. Dat wil zeggen dat het geen invloed heeft op het functioneren van de machine als deze met elkaar vermengd worden. En er hoeft niets aangepast te worden aan de motor. Daarom is Agealube Eco Diesel ook ideaal inzetbaar als zogenaamde storage-diesel, voor machines die alleen in het seizoen gebruikt worden of incidenteel, zoals noodstroomaggregaten.

De voordelen op een rij

 • Minder schadelijke stoffen
 • Minder geur en rook
 • Geschikt om lange tijd in de machine te laten zitten
 • Geeft startzekerheid
 • Houdt de motor schoon
 • Gemaakt van hernieuwbare grondstoffen
 • Reduceert CO2-uitstoot